Resterende tijd voor Einde project
?dagen ?uur ?minuten
 
 

De derde dag

DEEL II

korte treatment

Na het verjaardagfeest van Remco Albrecht lijkt zijn beeldschone vrouw Ineke vergeetachtig en er kloppen volgens Remco en Merel een aantal feiten niet. Het begint met kleine inconsistenties waar Remco en Merel nog twijfelen aan wie het ligt. Ondertussen blijkt dat Wim niet voor niets de enveloppe moest verbranden op het feest, hij probeerde een vreselijke ramp af te wenden, maar slaagde er niet in. In een intrigerende verhaallijn blijken Remco, Wim en Fred medewerkers van een (in de toekomst) geheime dienst die een beschikt over een groot aantal technische mogelijkheden. Het blijkt dat door een enorme blunder van Wim een verschrikkelijk ongeluk gebeurt met het huis van de familie Albrecht terwijl Remco er niet is. Wim en Fred gaan tot het uiterst om dit ongeluk, indirect door hen veroorzaakt, geheim te houden voor iedereen, maar door tijdsdruk en technologie beperkingen loopt dat niet helemaal goed af en raakt Remco steeds verder verstrikt in een werkelijkheid waar de derde dag na het feest letterlijk herschreven is, om de waarheid voor Remco, de dienst en de buitenwereld verbogen te houden.

Een mogelijke richting van het script, de eerste 5 min na deel I:

INT. HUIS FAMILIE ALBRECHT – OPEN KEUKEN – LATER - DAG

Remco & Ineke Albrecht zitten aan de keuken tafel. Remco zit op een keukenstoel en eet zijn ontbijt. Ineke kijkt hem vragend aan. Op de achtergrond, zacht, klinkt een stuk klassieke muziek.

   REMCO

   Dus jij weet ook niet wat WIM aan het doen was op de WC?

   INEKE

   Volgens mij was WIM niet eens op je verjaardag. 

   REMCO

   Nee, FRED vertelde mij dat WIM in de war leek en iets aan het verbranden was op de WC

  INEKE

   Nou dat heb je zeker gedroomd.

   INEKE

   Dan weet je zeker ook niet meer dat NADJA die in Japan zat ook spontaan op de stoep stond.

   REMCO

   Nou moet je ophouden, natuurlijk weet ik dat nog, ze is zwanger!, dat had ze ons wel eerder mogen vertellen, die klootzak van een FRED!

   INEKE

Toch niet van FRED? NADJA had mij daar helemaal niets over verteld, we hebben nog gelachen met haar over die keer dat we haar op het verkeerde vliegveld brachten toen ze naar Japan met FRED ging, maar heeft mij niet verteld wie de vader was

   REMCO

   Nou moet jij echt ophouden INEKE heeft het volgens mij wel verteld, daar    zat je zelf bij!

(ongemakkelijke sfeer…)

INT. HUIS PSYCHOLOOG– SESSIE KAMER – LATER - DAG

Remco zit op stoel, psycholoog ziet voor Harry in oor fauteuil te staren naar zijn notitie boek.

   PSYCHOLOOG

   Dus je weet heel zeker dat jij en INEKE elkaar niet goed begrijpen?

   REMCO

   Het lijkt wel alsof zij hele stukken vergeet, laatst na mijn verjaardag was    ze helemaal vergeten dat WIM er was en wie de vader van ons kleinkind is, dat is toch echt heel raar?

   PSYCHOLOOG

   Raar, raar, tja, dat kan je er van vinden, maar weet jij wel heel zeker dat WIM echt op je verjaardag was?

   REMCO

Ja natuurlijk!, ik sprak nog met FRED die vertelde mij dat WIM echt vreemd bezig was, hij leek iets te willen verbergen …

   PSYCHOLOOG

   En wat vinden je kinderen er van, heb je het al besproken met MEREL of TOBIAS?

   REMCO

   Nou ik heb na mijn verjaardag, ’t feest, de kinderen niet meer gezien of     gesproken, ze gaan meestal hun eigen gang en ik zie of spreek ze alleen    als ze mij nodig hebben – of beter gezegd mij voor geld nodig hebben.

   PSYCHOLOOG

   Okay, nou ik denk dat je gewoon het nog even moet aanzien, probeer het met INEKE verder uit te praten en blijf vooral rustig als je merkt dat ze je weer niet begrijpt, en maak je maar nog niet teveel zorgen.

INT. KANTOOR – KAMER WIM – LATER – DAG

Wim zit achter zijn (futuristisch) bureau, FRED zit op het randje van de bank met een glas drank, de deur van het kantoor is dicht, de sfeer is licht gespannen.

   FRED

   OMG – dus je hebt het echt verbrand en het toen door het toilet gespoeld!

   WIM

   Ja!, ik moest het zo snel mogelijk vernietigen dat snap jij toch ook wel, je weet toch wat er anders mis kan gaan!?

   FRED

   Fok! WIM, heb je nog niet gehoord van de nieuwe trackers die vrijwel niet te vernietigen zijn ook niet door ze te verbranden? Je had dit echt anders moeten aanpakken!

Op dat moment komt doet BORIS (man 38), de baas van WIM de deur open, en komt binnen lopen, hij kijkt minachtend naar FRED en zijn glas drank. Hij zwaait met een pad met een scherm met grafieken en gegevens..

   BORIS

   Hey WIM ik hoorde van operations dat er kosten gemaakt zijn voor een   project 3rd Day, daar heb ik echt geen ruimte meer voor in mijn budget, dat zal vast weer van tactics komen die mij weer proberen een hak te zetten, wil jij die zooi van hun even opruimen, dit moet echt zo snel mogelijk weg anders hebben we een heel groot probleem.

Boris smijt het pad op het bureau van WIM

   WIM

   (gespannen, slaafs) Ja natuurlijk BORIS ik ga dit zo snel voor je oplossen, komt goed!

Boris vertrekt en laat de deur open staan

   FRED

(zachte toon) Je gaat mij toch niet vertellen dat je de hele operatie via operations hebt laten lopen WIM!??, als die gasten er achter komen hebben voor wie we dit deden dan hebben we echt een bizar groot probleem, dit moet echt stil blijven anders liggen we er uit en gaan we de cel in!

   WIM

   (zachte toon) Eh.., nou we hebben nog wel grotere problemen, ik hoorde van replications dat we door de haastklus niet al het werk hebben kunnen doen,

   FRED

   (loud) we are really fucked! WIM


Boris hoort alleen nog de stem van FRED en loopt hoofdschuddend door en praat tegen zichzelf

BORIS

Wat een verschrikkelijk zuipende looser.

 

EXT.  HUIS FAMILIE ALBRECHT – DAG

MEREL staat voor een open voordeur zonder jas. INEKE staat MEREL te woord.

   MEREL

   Dus je weet heel zeker dat mijn jas niet hier ligt?

   INEKE

   Dat weet ik heel zeker, je was volgens mij zonder jas gekomen.

   MEREL

   (verlegen) Ik heb zelf mijn jas daar (wijst naar kapstok in de gang vol met jassen) opgehangen, weet je heel zeker dat mijn jas er niet tussen hangt?

   INEKE

(licht geïrriteerd) Nee, dat zeg ik je net MEREL, maar anders moet je het nog aan TOBIAS vragen ik heb hem sinds het feest niet gesproken, mogelijk weet hij nog wat er met je jas gebeurd is toen je later op het feest met TOBIAS naar boven ging.

MEREL

   (schiet uit haar verlegen rol, duidelijk aangevallen) Ik ben helemaal niet met TOBIAS mee naar boven geweest!, ik weet niet wat jij van mij denk maar die depressieve zoon van jou die interesseert me geen bal, en ik ben zeker niet op zijn kamer geweest. Wij hebben elkaar kort gezien en dat was het. Heeft LIEKE anders mijn jas niet per ongeluk aangetrokken?.

   INEKE

   Nou dat moet je dan nog maar aan haar vragen.

 

wending: de derde dag

716 keer bekeken

Na het verjaardagfeest van Remco Albrecht lijkt zijn beeldschone vrouw Ineke vergeetachtig en er kloppen volgens Remco en Merel een aantal feiten niet. Het begint met kleine inconsistenties waar Remco en Merel nog twijfelen aan wie het ligt. Ondertussen blijkt dat Wim niet voor niets de enveloppe moest verbranden op het feest, hij probeerde een vreselijke ramp af te wenden, maar slaagde er niet in.

 

Reacties (1)

 
Laden


 

Meer inzendingen

Lieke gebruikt heel veel cocaïne en Tobias heel veel polaroid. Hoever gaat Merel voor Tobias en hoever gaat Nadja voor Remco? Wim weet van alles, Ineke denkt van alles en Remco doet van alles... althans, naar het schijnt. En welke rol speelt Fred?
2 reacties / 704 keer bekeken
1 stem / 1 reactie / 753 keer bekeken
Waarin Remco en Merel onbedoeld de hoofdrol spelen in een fotoreportage van Tobias, Ineke troost zoekt bij een ander en Tobias en Lieke elkaar geheimen toevertrouwen.
16 reacties / 1090 keer bekeken
1 stem / 2 reacties / 862 keer bekeken
Gezellig weekend weg
1 stem / 1 reactie / 606 keer bekeken
Zelf merk ik dat het ontzettend inspannend is om scripts te lezen: er is zoveel creativiteit en er zijn er zoveel! Vandaar deze toelichting. Veel leesplezier!
1 reactie / 693 keer bekeken
Het lijkt een simpel verjaardagsfeestje, maar natuurlijk is dat het niet. Nadja verbergt duidelijk iets, Lieke en Merel zijn met verboden zaken bezig, Tobias staat overal buiten, Fred en Wim komen tot hun schrik een oude bekende tegen en Ineke heeft niets door. Jammer dat Tobias wel oren op steeltjes heeft en niet van plan is nog langer het buitenbeentje te blijven...
2 reacties / 600 keer bekeken
Voorbeeld inzending voor de selectie voor het ontwerpen van de filmposter.
14 stemmen / 7 reacties / 1026 keer bekeken
Genieten van een heerlijke vacantie op Kreta
1 stem / 1 reactie / 675 keer bekeken
1 stem / 0 reacties / 750 keer bekeken
Ik had net een paar nieuwe Samples binnen, dus maar even knutselen. Bass is geen sample, live gespeeld
0:48 / 1 stem / 4 reacties / 553 keer bekeken
De stemposter die inmiddels door heel Delft hangt en doorlinkt naar onze film op de site!
40 stemmen / 11 reacties / 1701 keer bekeken
Voor een nog titelloze internationale speelfilm, meegedaan aan een teaser. Voorlopige werktitel is "The Heist". Hier speelde ik een beveiligingsmedewerker.
0 stemmen / 0 reacties / 710 keer bekeken
Welcome Evan
4 stemmen / 6 reacties / 3337 keer bekeken
De Chinezen zijn dan eindelijk geland en de dag van de overnamedeal is dan eindelijk aangebroken. Alle werknemers moeten zich op hun vrije zaterdag melden op het kantoor van A.C. al weten ze niet waarom. `The Final Chapter` kan zijn aanvang nemen!
9 reacties / 719 keer bekeken
Shootje tussendoor!
2 stemmen / 3 reacties / 614 keer bekeken
showreel
6:30 / 23 stemmen / 25 reacties / 647 keer bekeken
Shoot voor Harley Davidson
1 stem / 4 reacties / 1038 keer bekeken
IO FILMPRODUCTIES Voor deel 4 een keer als hekkensluiter...
7:44 / 52 reacties / 1545 keer bekeken