Resterende tijd voor Einde project
?dagen ?uur ?minuten
 
 

De derde dag

DEEL II

korte treatment

Na het verjaardagfeest van Remco Albrecht lijkt zijn beeldschone vrouw Ineke vergeetachtig en er kloppen volgens Remco en Merel een aantal feiten niet. Het begint met kleine inconsistenties waar Remco en Merel nog twijfelen aan wie het ligt. Ondertussen blijkt dat Wim niet voor niets de enveloppe moest verbranden op het feest, hij probeerde een vreselijke ramp af te wenden, maar slaagde er niet in. In een intrigerende verhaallijn blijken Remco, Wim en Fred medewerkers van een (in de toekomst) geheime dienst die een beschikt over een groot aantal technische mogelijkheden. Het blijkt dat door een enorme blunder van Wim een verschrikkelijk ongeluk gebeurt met het huis van de familie Albrecht terwijl Remco er niet is. Wim en Fred gaan tot het uiterst om dit ongeluk, indirect door hen veroorzaakt, geheim te houden voor iedereen, maar door tijdsdruk en technologie beperkingen loopt dat niet helemaal goed af en raakt Remco steeds verder verstrikt in een werkelijkheid waar de derde dag na het feest letterlijk herschreven is, om de waarheid voor Remco, de dienst en de buitenwereld verbogen te houden.

Een mogelijke richting van het script, de eerste 5 min na deel I:

INT. HUIS FAMILIE ALBRECHT – OPEN KEUKEN – LATER - DAG

Remco & Ineke Albrecht zitten aan de keuken tafel. Remco zit op een keukenstoel en eet zijn ontbijt. Ineke kijkt hem vragend aan. Op de achtergrond, zacht, klinkt een stuk klassieke muziek.

   REMCO

   Dus jij weet ook niet wat WIM aan het doen was op de WC?

   INEKE

   Volgens mij was WIM niet eens op je verjaardag. 

   REMCO

   Nee, FRED vertelde mij dat WIM in de war leek en iets aan het verbranden was op de WC

  INEKE

   Nou dat heb je zeker gedroomd.

   INEKE

   Dan weet je zeker ook niet meer dat NADJA die in Japan zat ook spontaan op de stoep stond.

   REMCO

   Nou moet je ophouden, natuurlijk weet ik dat nog, ze is zwanger!, dat had ze ons wel eerder mogen vertellen, die klootzak van een FRED!

   INEKE

Toch niet van FRED? NADJA had mij daar helemaal niets over verteld, we hebben nog gelachen met haar over die keer dat we haar op het verkeerde vliegveld brachten toen ze naar Japan met FRED ging, maar heeft mij niet verteld wie de vader was

   REMCO

   Nou moet jij echt ophouden INEKE heeft het volgens mij wel verteld, daar    zat je zelf bij!

(ongemakkelijke sfeer…)

INT. HUIS PSYCHOLOOG– SESSIE KAMER – LATER - DAG

Remco zit op stoel, psycholoog ziet voor Harry in oor fauteuil te staren naar zijn notitie boek.

   PSYCHOLOOG

   Dus je weet heel zeker dat jij en INEKE elkaar niet goed begrijpen?

   REMCO

   Het lijkt wel alsof zij hele stukken vergeet, laatst na mijn verjaardag was    ze helemaal vergeten dat WIM er was en wie de vader van ons kleinkind is, dat is toch echt heel raar?

   PSYCHOLOOG

   Raar, raar, tja, dat kan je er van vinden, maar weet jij wel heel zeker dat WIM echt op je verjaardag was?

   REMCO

Ja natuurlijk!, ik sprak nog met FRED die vertelde mij dat WIM echt vreemd bezig was, hij leek iets te willen verbergen …

   PSYCHOLOOG

   En wat vinden je kinderen er van, heb je het al besproken met MEREL of TOBIAS?

   REMCO

   Nou ik heb na mijn verjaardag, ’t feest, de kinderen niet meer gezien of     gesproken, ze gaan meestal hun eigen gang en ik zie of spreek ze alleen    als ze mij nodig hebben – of beter gezegd mij voor geld nodig hebben.

   PSYCHOLOOG

   Okay, nou ik denk dat je gewoon het nog even moet aanzien, probeer het met INEKE verder uit te praten en blijf vooral rustig als je merkt dat ze je weer niet begrijpt, en maak je maar nog niet teveel zorgen.

INT. KANTOOR – KAMER WIM – LATER – DAG

Wim zit achter zijn (futuristisch) bureau, FRED zit op het randje van de bank met een glas drank, de deur van het kantoor is dicht, de sfeer is licht gespannen.

   FRED

   OMG – dus je hebt het echt verbrand en het toen door het toilet gespoeld!

   WIM

   Ja!, ik moest het zo snel mogelijk vernietigen dat snap jij toch ook wel, je weet toch wat er anders mis kan gaan!?

   FRED

   Fok! WIM, heb je nog niet gehoord van de nieuwe trackers die vrijwel niet te vernietigen zijn ook niet door ze te verbranden? Je had dit echt anders moeten aanpakken!

Op dat moment komt doet BORIS (man 38), de baas van WIM de deur open, en komt binnen lopen, hij kijkt minachtend naar FRED en zijn glas drank. Hij zwaait met een pad met een scherm met grafieken en gegevens..

   BORIS

   Hey WIM ik hoorde van operations dat er kosten gemaakt zijn voor een   project 3rd Day, daar heb ik echt geen ruimte meer voor in mijn budget, dat zal vast weer van tactics komen die mij weer proberen een hak te zetten, wil jij die zooi van hun even opruimen, dit moet echt zo snel mogelijk weg anders hebben we een heel groot probleem.

Boris smijt het pad op het bureau van WIM

   WIM

   (gespannen, slaafs) Ja natuurlijk BORIS ik ga dit zo snel voor je oplossen, komt goed!

Boris vertrekt en laat de deur open staan

   FRED

(zachte toon) Je gaat mij toch niet vertellen dat je de hele operatie via operations hebt laten lopen WIM!??, als die gasten er achter komen hebben voor wie we dit deden dan hebben we echt een bizar groot probleem, dit moet echt stil blijven anders liggen we er uit en gaan we de cel in!

   WIM

   (zachte toon) Eh.., nou we hebben nog wel grotere problemen, ik hoorde van replications dat we door de haastklus niet al het werk hebben kunnen doen,

   FRED

   (loud) we are really fucked! WIM


Boris hoort alleen nog de stem van FRED en loopt hoofdschuddend door en praat tegen zichzelf

BORIS

Wat een verschrikkelijk zuipende looser.

 

EXT.  HUIS FAMILIE ALBRECHT – DAG

MEREL staat voor een open voordeur zonder jas. INEKE staat MEREL te woord.

   MEREL

   Dus je weet heel zeker dat mijn jas niet hier ligt?

   INEKE

   Dat weet ik heel zeker, je was volgens mij zonder jas gekomen.

   MEREL

   (verlegen) Ik heb zelf mijn jas daar (wijst naar kapstok in de gang vol met jassen) opgehangen, weet je heel zeker dat mijn jas er niet tussen hangt?

   INEKE

(licht geïrriteerd) Nee, dat zeg ik je net MEREL, maar anders moet je het nog aan TOBIAS vragen ik heb hem sinds het feest niet gesproken, mogelijk weet hij nog wat er met je jas gebeurd is toen je later op het feest met TOBIAS naar boven ging.

MEREL

   (schiet uit haar verlegen rol, duidelijk aangevallen) Ik ben helemaal niet met TOBIAS mee naar boven geweest!, ik weet niet wat jij van mij denk maar die depressieve zoon van jou die interesseert me geen bal, en ik ben zeker niet op zijn kamer geweest. Wij hebben elkaar kort gezien en dat was het. Heeft LIEKE anders mijn jas niet per ongeluk aangetrokken?.

   INEKE

   Nou dat moet je dan nog maar aan haar vragen.

 

wending: de derde dag

647 keer bekeken

Na het verjaardagfeest van Remco Albrecht lijkt zijn beeldschone vrouw Ineke vergeetachtig en er kloppen volgens Remco en Merel een aantal feiten niet. Het begint met kleine inconsistenties waar Remco en Merel nog twijfelen aan wie het ligt. Ondertussen blijkt dat Wim niet voor niets de enveloppe moest verbranden op het feest, hij probeerde een vreselijke ramp af te wenden, maar slaagde er niet in.

 

Reacties (1)

 
Laden


 

Meer inzendingen

Me singing in "Van belang"
2 stemmen / 1 reactie / 588 keer bekeken
Is Remco gevoelig voor chantage? Staat hij met zijn rug tegen de muur of heeft hij alles onder controle? Fred zoekt hulp bij Ineke staat Ineke hier open voor. Heeft Nadja een web gespannen om Remco en helpt Wim haar hier mee of valt ze zelf ten prooi.
1 reactie / 772 keer bekeken
Verschillende gezichten
2 stemmen / 0 reacties / 631 keer bekeken
Om Paul Verhoeven op een set bezig te zien en met hem op de foto is een cadeau!
2 stemmen / 1 reactie / 830 keer bekeken
Ineke vertrouwt het allemaal niet. Zij gaat op onderzoek uit. Een confrontatie met Nadja zonder buik is het gevolg.
14 reacties / 728 keer bekeken
Zoals jullie op de foto zien speel en zing ik op bruiloft feestjes en partijen meestal braziliaanse muziek bossa nova jazz enz
0 stemmen / 77 reacties / 29032 keer bekeken
Screenshot uit serie Roes, aflevering "Thijs en Karlijn" regie: Annemarie van de Mond.
2 stemmen / 1 reactie / 747 keer bekeken
Visagiemodel tv make-up1
1 stem / 0 reacties / 797 keer bekeken
Het idee kwam van mij en de uitvoering is door Esther E. Schmidt, beter bekend als Gelijke Strijd, gemaakt. Ben er reuze trots erop...
1 reactie / 776 keer bekeken
By Frank Doorhof
1 stem / 2 reacties / 859 keer bekeken
Hier nog zonder pony;)
2 stemmen / 2 reacties / 1233 keer bekeken
Foto 2
2 stemmen / 2 reacties / 1159 keer bekeken
Fotoshoot Gerard van Rijswijk 2009
1 stem / 2 reacties / 684 keer bekeken
Middle Eastern Headshot
0 stemmen / 0 reacties / 936 keer bekeken
Na de Masterclass Scriptschrijven in Groningen even een aantal veranderingen. Niet veel aan de verhaallijn maar meer aan de opmaak van het script. Mocht er nog een heel ander verhaal bij me opkomen dan.....plaats ik die ook weer!
2 reacties / 606 keer bekeken
Wim (Erik Trip) eindigt niet hoe die het verwacht had. Mocht er nog nog een vervolg op komen... Bekijk ons deel 8 en stem!
1 stem / 2 reacties / 479 keer bekeken
Illustratie uit de serie De Vos op muziek van Guy Renardeau. De illustraties worden tijdens de muziektheatervoorstellingen geprojecteerd op een groot scherm. De componist voert De Vos uit op de concertvleugel.
981 stemmen / 43 reacties / 2082 keer bekeken
fotoshoot pin up
2 stemmen / 1 reactie / 697 keer bekeken
Ineke barst in woede uit als de foto van Merels borsten ziet. Ze pakt haar auto en rijdt vol gas de oprijlaan af. Waar gaat ze naartoe? Iedereen maakt zich grote zorgen want Ineke zit niet nuchter achter het stuur.
3 reacties / 652 keer bekeken
1 stem / 1 reactie / 620 keer bekeken