Resterende tijd voor Einde project
?dagen ?uur ?minuten
 
livine.elf

 

INT. HUIS FAMILIE ALBRCHT, WOONKAMER-AVOND

Tobias en Ineke staan bij het foto bord. Remco draait zich om. Ineke rukt de foto van het bord en kijkt Tobias woedend aan.

Tobias( CONT'D )                                                                               Wat? Wat is er nou?

Ineke zucht en neemt een grote slok van haar champagne.

Ineke                                                                                               Is die grap met een foto nou echt nodig? Ik sta al erg genoeg voor schut!

Tobias                                                                                          Nou, ik heb anders gekregen wat ik wou.

Remco die mee stond te luisteren stikt bijna in zijn champagne van het lachen.

Remco                                                                                           Ha! lijkt hij dan toch op mij.

Tobias                                                                                              Is dat zo slecht dan?

Ineke                                                                                            Zijn jullie klaar met mij voor schut zetten?

Ineke verscheurt de foto en loopt boos weg. Ondertussen geeft Remco Tobias een goedkeurend klopje op zijn schouder.

Remco ( CONT'D)                                                                          Goed gedaan jongen.

Tobias kijkt zijn vader grijnzend aan.

Nadja ziet Ineke weglopen. Ze wenkt Remco. Remco komt naast haar staan.

Remco                                                                                     Waarom was jij zo plotseling weg? Je was zo in eens verdwenen. Zomaar, zonder iets te zeggen.

Iemand van de catering loopt langs met een dienblad vol met sushi.

Hij biedt Remco en Nadja wat aan maar Nadja weigerd.

Remco (CONT'D)                                                                               En dan naar Japan. Je lust blijkbaar niet eens sushi.

Nadja                                                                                            Ach je kent mij toch? Ik ben altijd in voor een avontuurtje.

Remco raakt zachtjes de buik van Nadja aan.

Remco                                                                                             Je draagt het mooi. Zwanger staat je goed. Het zou een jongetje worden?

Nadja                                                                                              Ja dat zeggen ze tenminste.... Zeg Remco, over plotseling gesproken.Heb jij misschien een bed over. Ik kon zo snel niets meer regelen snap je?

Remco trekt zijn hand weg. Hij kijkt om zich heen. Maar als hij door heeft dat niemand luistert pakt hij zichzelf bij elkaar.

Remco                                                                                  Natuurlijk, Natuurlijk.                                                                        De baby moet goed kunnen rusten. Dat is het belangrijkste.

Wim staat druk in gesprek met Gijs als Fred hem wegtrekt de eetkamer in.

HUIS FAMILIE ALBRECHT – EETKAMER, AVOND

Fred kijkt nog even door de deur of niemand hun gevolgd is en doet hem dan dicht.

Wim gaat languit in een stoel zitten en neemt rustig een slok champagne.

Fred                                                                                               Zo, nou ga jij mij het één en ander uitleggen.

Wim haalt nonchalant zijn schouders op en kijkt naar zijn glas.

Wim (CONT'D)                                                                                Wat dan?

Fred loopt zenuwachtig heen en weer terwijl hij zijn glas ronddraait tussen zijn vingers.

Fred (CONT'D)                                                                                Hoe kan jij verdomme nou zo rustig zijn Wim. Je hebt onze redding verbrand! Gewoon verbrand! Al dat werk. Voor niets!

Wim                                                                                                   Ik wil niet weg Fred. We komen er wel uit. Ik heb een ander plan.

Terwijl Wim praat gaat Fred met zijn handen door zijn haar. Even lijkt het alsof hij wil gaan zitten maar gaat dan toch weer heen en weer lopen.

Fred                                                                                              Een plan. Een plan! Daar heb je het de hele tijd over.We hadden een plan!Weg gaan! Voordat hier de hele boel ontploft!

Wim gaat wat naar voren zitten en kijkt Fred met een sinistere blik aan.

Wim (CONT'D)                                                                                Dat plan was al mislukt toen Nadja besloot terug te komen.

Fred                                                                                              Wat denkt ze wel. We hadden verdomme een afspraak!

Fred gaat zitten.

Fred                                                                                              Alles is voor niets geweest.

Wim                                                                                               We hadden nooit op haar moeten vertrouwen. Ik had meteen mee moeten gaan.

Ineke loopt de eetkamer binnen en doet de deur dicht. Fred kijkt haar zenuwachtig aan.

Fred                                                                                              Een leuk feest nietwaar? Nadja onverwacht hier.Ze heeft al een mooie buik, of niet?

Ineke                                                                                               Ja fantastisch! En Mieke is er ook. Dat is ook al zo'n verrassing.

Ineke loopt naar de tafel.

Er valt een dodelijke stilte. Het enige wat je hoort is het tikken van Ineke's nagels.

Ze staart Wim met een ijskoude blik aan.

Ineke                                                                                        Kunnen jullie mij misschien vertellen wat er is mis gegaan? Waarom is zij weer terug!!

Fred                                                                                               De deal ging mis. Het geld is op...

Ineke                                                                                               Is al het geld op? Alles!

Fred                                                                                               Ja. Alles.

Ineke                                                                                              Oh shit, shit. Verdomme! Wat nu! Ze zou daar blijven. We hadden alles geregeld! Ze hoefde alleen maar te tekenen en daar te blijven.

Wim staat op en loopt om de tafel. Hij heeft een zelfingenomen grijns.

Wim                                                                                            Rustig maar Ineke. Ik weet wat we kunnen doen. Niemand weet hier verder vanaf.

Fred                                                                                             Zelfs Nadja weet de ware reden niet.

Wim                                                                                              Het enige wat zij weet is dat ze daar een nieuw leven zou krijgen.

Ineke                                                                                             We hadden haar dit nooit moeten laten doen. Ik wist al toen ik haar aan had genomen dat ze te stom was.

Ineke loopt van de tafel weg. Ze gaat vermoeid in een stoel zitten en neemt een grote slok van haar champagne. Ze kijkt de heren om de beurt aan en rust haar ogen op Wim.

Ineke                                                                                              Ze heeft ook al dat kind niet weg laten halen. Dus Wim, jij had een plan?

INT. HUIS FAMILIE ALBRECHT- WOONKAMER, AVOND

Tobias staat in een hoek met een flesje bier in zijn handen. Hij is naar Merel en Lieke aan het kijken. Als Merel hem ziet kijken gaat ze overdreven staan praten en lachen. Tobias grijnst. Een andere gast spreekt Lieke aan en Merel loopt bij haar weg naar Tobias toe.

Merel                                                                                              En blij met je foto?

Tobias                                                                                             Hij bleek erg geschikt voor zijn doel. Maar in real life zijn ze veel mooier.

Merel                                                                                             Oh, ja? Dank je wel. Wat lief van je.

Merel kijkt tobias indringend aan. Tobias pakt een glas champagne van een dienblad en geeft het aan Merel. Merel heft het glas.

Merel                                                                                             Nou op je vader dan maar.

Ze gooit haar glas in 1 keer uitdagend achterover.

Tobias                                                                                          Zeg, zie jij wat in mijn pa of zo?

Merel kijkt Tobias geschrokken aan.

Merel                                                                                             Hoe kom je daar nou bij?

Tobias                                                                                         Lieke zei dat. Dus... Dat is niet zo?

Merel                                                                                             Nee gast, de gedachte alleen al!

De Herrie wordt Merel wat te veel. Ze wankelt wat en grijpt naar haar hoofd.

Tobias kijkt gemaakt bezorgd.

Tobias                                                                                           Gaat het Merel? Kom gaan we even weg hier. Het is ook te druk.

Merel                                                                                            Waar gaan we heen dan?

Tobias                                                                                           Even wat op Lieke d'r kamer pakken en dan een rustige plek op zoeken.

Merel loopt wat wankelig achter Tobias aan. Ze kijkt nog even naar Lieke. Die is druk in gesprek met een aantal gasten. Tobias wacht bij de deur op haar. Ze loopt naar hem toe en ze lopen samen de kamer uit.

Arme remco

706 keer bekeken

Blijkt het 1 groot complot te zijn wat om Remco heen ontvouwd. En hij heeft niets in de gaten.....

 

Reacties (5)

 
Laden


 

Meer inzendingen

Deze foto is genomen in een vervallen fabriek. Ik zit op een trappetje met mijn handen op mijn rechterbeen. Ik heb een jurk aan die hoog opgetrokken zit, zodat mijn rechterbeen bloot is. Ik houd mijn hoofd schuin zodat mijn haar naar achteren valt en kijk recht in de camera. Ik heb een serieuze blik.
1 stem / 0 reacties / 805 keer bekeken
Ik heb één van de vier hoofdrollen gespeeld in een commercial van 8x4. Deze foto is op de opnamedag gemaakt.
1 stem / 4 reacties / 867 keer bekeken
Ik houd van herfst!
5 stemmen / 4 reacties / 753 keer bekeken
Ineke heeft eigenhandig haar probleem opgelost & keert terug als gastvrouw. Remco lijkt zijn vrouw daardoor terug gekregen te hebben. Wim & Fred staan onder stress weet Remco meer of juist niet? Lieke & Merel bedenken een manier om stijve harken te krijgen
7 reacties / 928 keer bekeken
Regie Braziliaanse regisseur Henrique Faria, deze film wordt vertoont op een filmfestival in L.A. en in Brazilië.
1 stem / 1 reactie / 675 keer bekeken
Gewoon een vakantiefoto gemaakt in Griekenland!
5 stemmen / 2 reacties / 816 keer bekeken
1 stem / 3 reacties / 576 keer bekeken
Tja, wat moet je hier nu bij verzinnen om je zelf te promoten. Een mens kan in zijn leven veel in een spagaat terecht komen, maar op je 68ste nog letterlijk in een spagaat zitten. Wat het met acteren te maken heeft, misschien discipline!!!!
2 stemmen / 4 reacties / 929 keer bekeken
Plattegrond van mijn decoupage, de twee lijntjes die elkaar steeds kruisen in een punt zijn camera's, de mannetjes zijn de personen. Schaal: 1 hokje is 25x25 cm in het echt.
1 stem / 1 reactie / 1144 keer bekeken
Wat een leuke dag ! Het begon met het volgen van een zeer onderhoudende masterclass 'regie'. Deze werd gegeven door Martin Koolhoven. Een erg leuke en interessante ochtend. Niet in de laatste plaats door Martin zelf, wat een inspirerende man is dat. Daarna heb ik meegedaan aan de auditie ronde. Ik werd hiervoor ''gekoppeld'' aan Natalie Edwardes. Ook weer zo'n inspirerende persoonlijkheid. Professioneel actrice, dus ik was in goed gezelschap. Ik heb genoten van de auditie. De dames en heren achter de tafel vonden mij ''eigenlijk wel goed ''! Een natural ! Ik vond het een werelddag. Groeten uit rivierenland van Willem.
5:15 / 7 stemmen / 11 reacties / 615 keer bekeken
2 stemmen / 5 reacties / 723 keer bekeken
Ineke vertrouwt het allemaal niet. Zij gaat op onderzoek uit. Een confrontatie met Nadja zonder buik is het gevolg.
14 reacties / 814 keer bekeken
Fotograaf: Krijn van Noordwijk. Voor tijdschrift.
1 stem / 0 reacties / 796 keer bekeken
Foto's van Heike Suhre, model Edmond Steens (Remco in PinkStarPictures)
2 stemmen / 1 reactie / 494 keer bekeken
Stanley bezorgt om Zijn zwangere vrouw
5 stemmen / 3 reacties / 797 keer bekeken
1 stem / 3 reacties / 739 keer bekeken
INEKE KRIJGT EEN ZEER AANTREKKELIJK AABOD OM DE TOEKOMST NAAR HAAR HAND TE ZETTEN.
0 reacties / 732 keer bekeken
dit is mijn tweede poging. In deel twee wordt duidelijk dat de familie Albrecht niet echt een hechte familie is. Het blijft nog raadsel hoe het nu zit met Wim, Fred en een schijnbaar belangrijke brief.
1 reactie / 689 keer bekeken
1 stem / 2 reacties / 1541 keer bekeken
ik had deze foto in het zwart wit gemaakt :D heeft wel een leuk effect zo :D
1 stem / 1 reactie / 757 keer bekeken