Resterende tijd voor Einde project
?dagen ?uur ?minuten
 
livine.elf

 

INT. HUIS FAMILIE ALBRCHT, WOONKAMER-AVOND

Tobias en Ineke staan bij het foto bord. Remco draait zich om. Ineke rukt de foto van het bord en kijkt Tobias woedend aan.

Tobias( CONT'D )                                                                               Wat? Wat is er nou?

Ineke zucht en neemt een grote slok van haar champagne.

Ineke                                                                                               Is die grap met een foto nou echt nodig? Ik sta al erg genoeg voor schut!

Tobias                                                                                          Nou, ik heb anders gekregen wat ik wou.

Remco die mee stond te luisteren stikt bijna in zijn champagne van het lachen.

Remco                                                                                           Ha! lijkt hij dan toch op mij.

Tobias                                                                                              Is dat zo slecht dan?

Ineke                                                                                            Zijn jullie klaar met mij voor schut zetten?

Ineke verscheurt de foto en loopt boos weg. Ondertussen geeft Remco Tobias een goedkeurend klopje op zijn schouder.

Remco ( CONT'D)                                                                          Goed gedaan jongen.

Tobias kijkt zijn vader grijnzend aan.

Nadja ziet Ineke weglopen. Ze wenkt Remco. Remco komt naast haar staan.

Remco                                                                                     Waarom was jij zo plotseling weg? Je was zo in eens verdwenen. Zomaar, zonder iets te zeggen.

Iemand van de catering loopt langs met een dienblad vol met sushi.

Hij biedt Remco en Nadja wat aan maar Nadja weigerd.

Remco (CONT'D)                                                                               En dan naar Japan. Je lust blijkbaar niet eens sushi.

Nadja                                                                                            Ach je kent mij toch? Ik ben altijd in voor een avontuurtje.

Remco raakt zachtjes de buik van Nadja aan.

Remco                                                                                             Je draagt het mooi. Zwanger staat je goed. Het zou een jongetje worden?

Nadja                                                                                              Ja dat zeggen ze tenminste.... Zeg Remco, over plotseling gesproken.Heb jij misschien een bed over. Ik kon zo snel niets meer regelen snap je?

Remco trekt zijn hand weg. Hij kijkt om zich heen. Maar als hij door heeft dat niemand luistert pakt hij zichzelf bij elkaar.

Remco                                                                                  Natuurlijk, Natuurlijk.                                                                        De baby moet goed kunnen rusten. Dat is het belangrijkste.

Wim staat druk in gesprek met Gijs als Fred hem wegtrekt de eetkamer in.

HUIS FAMILIE ALBRECHT – EETKAMER, AVOND

Fred kijkt nog even door de deur of niemand hun gevolgd is en doet hem dan dicht.

Wim gaat languit in een stoel zitten en neemt rustig een slok champagne.

Fred                                                                                               Zo, nou ga jij mij het één en ander uitleggen.

Wim haalt nonchalant zijn schouders op en kijkt naar zijn glas.

Wim (CONT'D)                                                                                Wat dan?

Fred loopt zenuwachtig heen en weer terwijl hij zijn glas ronddraait tussen zijn vingers.

Fred (CONT'D)                                                                                Hoe kan jij verdomme nou zo rustig zijn Wim. Je hebt onze redding verbrand! Gewoon verbrand! Al dat werk. Voor niets!

Wim                                                                                                   Ik wil niet weg Fred. We komen er wel uit. Ik heb een ander plan.

Terwijl Wim praat gaat Fred met zijn handen door zijn haar. Even lijkt het alsof hij wil gaan zitten maar gaat dan toch weer heen en weer lopen.

Fred                                                                                              Een plan. Een plan! Daar heb je het de hele tijd over.We hadden een plan!Weg gaan! Voordat hier de hele boel ontploft!

Wim gaat wat naar voren zitten en kijkt Fred met een sinistere blik aan.

Wim (CONT'D)                                                                                Dat plan was al mislukt toen Nadja besloot terug te komen.

Fred                                                                                              Wat denkt ze wel. We hadden verdomme een afspraak!

Fred gaat zitten.

Fred                                                                                              Alles is voor niets geweest.

Wim                                                                                               We hadden nooit op haar moeten vertrouwen. Ik had meteen mee moeten gaan.

Ineke loopt de eetkamer binnen en doet de deur dicht. Fred kijkt haar zenuwachtig aan.

Fred                                                                                              Een leuk feest nietwaar? Nadja onverwacht hier.Ze heeft al een mooie buik, of niet?

Ineke                                                                                               Ja fantastisch! En Mieke is er ook. Dat is ook al zo'n verrassing.

Ineke loopt naar de tafel.

Er valt een dodelijke stilte. Het enige wat je hoort is het tikken van Ineke's nagels.

Ze staart Wim met een ijskoude blik aan.

Ineke                                                                                        Kunnen jullie mij misschien vertellen wat er is mis gegaan? Waarom is zij weer terug!!

Fred                                                                                               De deal ging mis. Het geld is op...

Ineke                                                                                               Is al het geld op? Alles!

Fred                                                                                               Ja. Alles.

Ineke                                                                                              Oh shit, shit. Verdomme! Wat nu! Ze zou daar blijven. We hadden alles geregeld! Ze hoefde alleen maar te tekenen en daar te blijven.

Wim staat op en loopt om de tafel. Hij heeft een zelfingenomen grijns.

Wim                                                                                            Rustig maar Ineke. Ik weet wat we kunnen doen. Niemand weet hier verder vanaf.

Fred                                                                                             Zelfs Nadja weet de ware reden niet.

Wim                                                                                              Het enige wat zij weet is dat ze daar een nieuw leven zou krijgen.

Ineke                                                                                             We hadden haar dit nooit moeten laten doen. Ik wist al toen ik haar aan had genomen dat ze te stom was.

Ineke loopt van de tafel weg. Ze gaat vermoeid in een stoel zitten en neemt een grote slok van haar champagne. Ze kijkt de heren om de beurt aan en rust haar ogen op Wim.

Ineke                                                                                              Ze heeft ook al dat kind niet weg laten halen. Dus Wim, jij had een plan?

INT. HUIS FAMILIE ALBRECHT- WOONKAMER, AVOND

Tobias staat in een hoek met een flesje bier in zijn handen. Hij is naar Merel en Lieke aan het kijken. Als Merel hem ziet kijken gaat ze overdreven staan praten en lachen. Tobias grijnst. Een andere gast spreekt Lieke aan en Merel loopt bij haar weg naar Tobias toe.

Merel                                                                                              En blij met je foto?

Tobias                                                                                             Hij bleek erg geschikt voor zijn doel. Maar in real life zijn ze veel mooier.

Merel                                                                                             Oh, ja? Dank je wel. Wat lief van je.

Merel kijkt tobias indringend aan. Tobias pakt een glas champagne van een dienblad en geeft het aan Merel. Merel heft het glas.

Merel                                                                                             Nou op je vader dan maar.

Ze gooit haar glas in 1 keer uitdagend achterover.

Tobias                                                                                          Zeg, zie jij wat in mijn pa of zo?

Merel kijkt Tobias geschrokken aan.

Merel                                                                                             Hoe kom je daar nou bij?

Tobias                                                                                         Lieke zei dat. Dus... Dat is niet zo?

Merel                                                                                             Nee gast, de gedachte alleen al!

De Herrie wordt Merel wat te veel. Ze wankelt wat en grijpt naar haar hoofd.

Tobias kijkt gemaakt bezorgd.

Tobias                                                                                           Gaat het Merel? Kom gaan we even weg hier. Het is ook te druk.

Merel                                                                                            Waar gaan we heen dan?

Tobias                                                                                           Even wat op Lieke d'r kamer pakken en dan een rustige plek op zoeken.

Merel loopt wat wankelig achter Tobias aan. Ze kijkt nog even naar Lieke. Die is druk in gesprek met een aantal gasten. Tobias wacht bij de deur op haar. Ze loopt naar hem toe en ze lopen samen de kamer uit.

Arme remco

666 keer bekeken

Blijkt het 1 groot complot te zijn wat om Remco heen ontvouwd. En hij heeft niets in de gaten.....

 

Reacties (5)

 
Laden


 

Meer inzendingen

Ik heb ervoor gekozen om te proberen de verschillende personages onderscheidende en duidelijke karakters te geven om het script body te geven maar wel duidelijk de lijn van Kim van Kooten door te zetten. Naar mijn gevoel kan er een mooi intrige-spel uit voort komen, dat probeer dan ook al vast naar voren te brengen met dit stukje! Veel leesplezier.
2 reacties / 737 keer bekeken
afstudeerparty
1 stem / 3 reacties / 749 keer bekeken
Eind November in de Bios
1 stem / 2 reacties / 659 keer bekeken
Welke rol speelt Gijs,en zijn alle verborgen agenda's nog wel zo geheim?
4 reacties / 956 keer bekeken
Waarin Remco en Merel onbedoeld de hoofdrol spelen in een fotoreportage van Tobias, Ineke troost zoekt bij een ander en Tobias en Lieke elkaar geheimen toevertrouwen.
16 reacties / 1072 keer bekeken
Regie en Camera: Carel van Goch. Cast: Remco- Jaap zoon, Ineke- Helma van Goch, Tobias- Wouter van Goch, Lieke- Hannah van Goch, Nadja- Eline zoon, Wim- Carel van Goch sr, Fred- Jos van der Heijden, Merel- Stephanie Vanhoudt, Verkoopster- Sabine Joriss
3:26 / 33 reacties / 4965 keer bekeken
Nadja werpt licht op de mogelijke vader van haar kind. Waarom hangt er zo'n beladen sfeer om de overleden tweeling broer van Remco? Met welke zaakjes houdt Tobias zich nog meer bezig en wie is de onbekende man die regelmatig rond het huis lijkt te hangen?
9 reacties / 1021 keer bekeken
Modeshow F for Fashion Den Bosch
1 stem / 1 reactie / 1014 keer bekeken
0 stemmen / 2 reacties / 670 keer bekeken
What more can say? The tear is the detail in this poster. Ineke what are you intending to do?
1 reactie / 852 keer bekeken
Remco (Marcino Iwicki) krijgt een cadeautje voor zijn verjaardag, maar of hij daar nou zo blij mee is...
1:22 / 85 stemmen / 49 reacties / 897 keer bekeken
Voorstel voor titel en filmposter in één.
5 stemmen / 0 reacties / 718 keer bekeken
In mijn personage Mrs Sherwood
1 stem / 1 reactie / 697 keer bekeken
Grote drukte bij onze stand!
1 stem / 2 reacties / 912 keer bekeken
Zwart-wit foto van mij leunend tegen een paal, kijkend naar iets naast de camera.
0 stemmen / 0 reacties / 627 keer bekeken
3 stemmen / 2 reacties / 671 keer bekeken
Een gezellige kerstmis bij de familie Albrecht. Wat er werkelijk gebeurde!
5 reacties / 718 keer bekeken
Een nummer uit de musical Spamalot uit de compilatievoorstelling Love Lines (regisseur Amanda Wolzak, juni 2011).
2 stemmen / 2 reacties / 634 keer bekeken
Gijs is Remco's accountmanager bij de bank. Hij weigert het bouwdepot aan te vullen. Ineke gooit Remco het huis uit. En Wim is inderdaad een vuile rat.
2 reacties / 689 keer bekeken
In dit vierde deel deelt Remco zijn zorgen met Ineke, komt Lieke iets dichterbij de waarheid over haar vader, Merel en Nadja, neemt Merel een gewaagde stap, en wordt zij geconfronteerd met de louche zaakjes van Wim en Nadja. Maar heeft zij dit wel door?
2 reacties / 737 keer bekeken