Resterende tijd voor Einde project
?dagen ?uur ?minuten
 
livine.elf

 

INT. HUIS FAMILIE ALBRCHT, WOONKAMER-AVOND

Tobias en Ineke staan bij het foto bord. Remco draait zich om. Ineke rukt de foto van het bord en kijkt Tobias woedend aan.

Tobias( CONT'D )                                                                               Wat? Wat is er nou?

Ineke zucht en neemt een grote slok van haar champagne.

Ineke                                                                                               Is die grap met een foto nou echt nodig? Ik sta al erg genoeg voor schut!

Tobias                                                                                          Nou, ik heb anders gekregen wat ik wou.

Remco die mee stond te luisteren stikt bijna in zijn champagne van het lachen.

Remco                                                                                           Ha! lijkt hij dan toch op mij.

Tobias                                                                                              Is dat zo slecht dan?

Ineke                                                                                            Zijn jullie klaar met mij voor schut zetten?

Ineke verscheurt de foto en loopt boos weg. Ondertussen geeft Remco Tobias een goedkeurend klopje op zijn schouder.

Remco ( CONT'D)                                                                          Goed gedaan jongen.

Tobias kijkt zijn vader grijnzend aan.

Nadja ziet Ineke weglopen. Ze wenkt Remco. Remco komt naast haar staan.

Remco                                                                                     Waarom was jij zo plotseling weg? Je was zo in eens verdwenen. Zomaar, zonder iets te zeggen.

Iemand van de catering loopt langs met een dienblad vol met sushi.

Hij biedt Remco en Nadja wat aan maar Nadja weigerd.

Remco (CONT'D)                                                                               En dan naar Japan. Je lust blijkbaar niet eens sushi.

Nadja                                                                                            Ach je kent mij toch? Ik ben altijd in voor een avontuurtje.

Remco raakt zachtjes de buik van Nadja aan.

Remco                                                                                             Je draagt het mooi. Zwanger staat je goed. Het zou een jongetje worden?

Nadja                                                                                              Ja dat zeggen ze tenminste.... Zeg Remco, over plotseling gesproken.Heb jij misschien een bed over. Ik kon zo snel niets meer regelen snap je?

Remco trekt zijn hand weg. Hij kijkt om zich heen. Maar als hij door heeft dat niemand luistert pakt hij zichzelf bij elkaar.

Remco                                                                                  Natuurlijk, Natuurlijk.                                                                        De baby moet goed kunnen rusten. Dat is het belangrijkste.

Wim staat druk in gesprek met Gijs als Fred hem wegtrekt de eetkamer in.

HUIS FAMILIE ALBRECHT – EETKAMER, AVOND

Fred kijkt nog even door de deur of niemand hun gevolgd is en doet hem dan dicht.

Wim gaat languit in een stoel zitten en neemt rustig een slok champagne.

Fred                                                                                               Zo, nou ga jij mij het één en ander uitleggen.

Wim haalt nonchalant zijn schouders op en kijkt naar zijn glas.

Wim (CONT'D)                                                                                Wat dan?

Fred loopt zenuwachtig heen en weer terwijl hij zijn glas ronddraait tussen zijn vingers.

Fred (CONT'D)                                                                                Hoe kan jij verdomme nou zo rustig zijn Wim. Je hebt onze redding verbrand! Gewoon verbrand! Al dat werk. Voor niets!

Wim                                                                                                   Ik wil niet weg Fred. We komen er wel uit. Ik heb een ander plan.

Terwijl Wim praat gaat Fred met zijn handen door zijn haar. Even lijkt het alsof hij wil gaan zitten maar gaat dan toch weer heen en weer lopen.

Fred                                                                                              Een plan. Een plan! Daar heb je het de hele tijd over.We hadden een plan!Weg gaan! Voordat hier de hele boel ontploft!

Wim gaat wat naar voren zitten en kijkt Fred met een sinistere blik aan.

Wim (CONT'D)                                                                                Dat plan was al mislukt toen Nadja besloot terug te komen.

Fred                                                                                              Wat denkt ze wel. We hadden verdomme een afspraak!

Fred gaat zitten.

Fred                                                                                              Alles is voor niets geweest.

Wim                                                                                               We hadden nooit op haar moeten vertrouwen. Ik had meteen mee moeten gaan.

Ineke loopt de eetkamer binnen en doet de deur dicht. Fred kijkt haar zenuwachtig aan.

Fred                                                                                              Een leuk feest nietwaar? Nadja onverwacht hier.Ze heeft al een mooie buik, of niet?

Ineke                                                                                               Ja fantastisch! En Mieke is er ook. Dat is ook al zo'n verrassing.

Ineke loopt naar de tafel.

Er valt een dodelijke stilte. Het enige wat je hoort is het tikken van Ineke's nagels.

Ze staart Wim met een ijskoude blik aan.

Ineke                                                                                        Kunnen jullie mij misschien vertellen wat er is mis gegaan? Waarom is zij weer terug!!

Fred                                                                                               De deal ging mis. Het geld is op...

Ineke                                                                                               Is al het geld op? Alles!

Fred                                                                                               Ja. Alles.

Ineke                                                                                              Oh shit, shit. Verdomme! Wat nu! Ze zou daar blijven. We hadden alles geregeld! Ze hoefde alleen maar te tekenen en daar te blijven.

Wim staat op en loopt om de tafel. Hij heeft een zelfingenomen grijns.

Wim                                                                                            Rustig maar Ineke. Ik weet wat we kunnen doen. Niemand weet hier verder vanaf.

Fred                                                                                             Zelfs Nadja weet de ware reden niet.

Wim                                                                                              Het enige wat zij weet is dat ze daar een nieuw leven zou krijgen.

Ineke                                                                                             We hadden haar dit nooit moeten laten doen. Ik wist al toen ik haar aan had genomen dat ze te stom was.

Ineke loopt van de tafel weg. Ze gaat vermoeid in een stoel zitten en neemt een grote slok van haar champagne. Ze kijkt de heren om de beurt aan en rust haar ogen op Wim.

Ineke                                                                                              Ze heeft ook al dat kind niet weg laten halen. Dus Wim, jij had een plan?

INT. HUIS FAMILIE ALBRECHT- WOONKAMER, AVOND

Tobias staat in een hoek met een flesje bier in zijn handen. Hij is naar Merel en Lieke aan het kijken. Als Merel hem ziet kijken gaat ze overdreven staan praten en lachen. Tobias grijnst. Een andere gast spreekt Lieke aan en Merel loopt bij haar weg naar Tobias toe.

Merel                                                                                              En blij met je foto?

Tobias                                                                                             Hij bleek erg geschikt voor zijn doel. Maar in real life zijn ze veel mooier.

Merel                                                                                             Oh, ja? Dank je wel. Wat lief van je.

Merel kijkt tobias indringend aan. Tobias pakt een glas champagne van een dienblad en geeft het aan Merel. Merel heft het glas.

Merel                                                                                             Nou op je vader dan maar.

Ze gooit haar glas in 1 keer uitdagend achterover.

Tobias                                                                                          Zeg, zie jij wat in mijn pa of zo?

Merel kijkt Tobias geschrokken aan.

Merel                                                                                             Hoe kom je daar nou bij?

Tobias                                                                                         Lieke zei dat. Dus... Dat is niet zo?

Merel                                                                                             Nee gast, de gedachte alleen al!

De Herrie wordt Merel wat te veel. Ze wankelt wat en grijpt naar haar hoofd.

Tobias kijkt gemaakt bezorgd.

Tobias                                                                                           Gaat het Merel? Kom gaan we even weg hier. Het is ook te druk.

Merel                                                                                            Waar gaan we heen dan?

Tobias                                                                                           Even wat op Lieke d'r kamer pakken en dan een rustige plek op zoeken.

Merel loopt wat wankelig achter Tobias aan. Ze kijkt nog even naar Lieke. Die is druk in gesprek met een aantal gasten. Tobias wacht bij de deur op haar. Ze loopt naar hem toe en ze lopen samen de kamer uit.

Arme remco

672 keer bekeken

Blijkt het 1 groot complot te zijn wat om Remco heen ontvouwd. En hij heeft niets in de gaten.....

 

Reacties (5)

 
Laden


 

Meer inzendingen

Merel krijgt een SMS van Remco 'Kamer 307'. De scooter staat symbool voor 'geld'. Je kunt álles kopen met geld, zelfs de virendin van je dochter!
0 reacties / 483 keer bekeken
Ik upload wat foto's, veel video's heb ik nog niet.
1 stem / 2 reacties / 783 keer bekeken
FOTOSHOOT
1 stem / 1 reactie / 606 keer bekeken
Jennifer Terwel Als Evita Peron Musical
3 stemmen / 1 reactie / 1891 keer bekeken
Hoe loopt het af met Wim, Nadja & de familie Albrecht? Is dit echt het einde?
0 reacties / 980 keer bekeken
Dit is mij vandaag werkelijk gebeurd. Ik gun deze bolle on-line service de voldoening niet om van hun fouten te leren. Helaas maak ik geen statement door deze in-aktiviteit, maar ik heb wel de voldoening mijn woede op jullie af te reageren. ZO DIE ZIT 1-0!
0 reacties / 723 keer bekeken
Fred en Wim gaan Remco uiteindelijk vertellen wat er eigenlijk speelt!
0 reacties / 594 keer bekeken
Ik sta ingeschreven bij een Casting bureau: Hebbes Casting, hiervoor heb ik een fotoshoot gehad.
2 stemmen / 3 reacties / 522 keer bekeken
Eind goed, al goed. Alhoewel niet iedereen de familie met rust wil laten. Remco heeft nog een aanbidder...
3 reacties / 654 keer bekeken
1 stem / 0 reacties / 756 keer bekeken
Just Being me on a Sunday afternoon
0 stemmen / 1 reactie / 653 keer bekeken
Deze foto is gemaakt in de studio op mijn werk door een stagiair van mij toenertijd.
1 stem / 0 reacties / 647 keer bekeken
Aanpassingen nalv DEEL 1/2 verfilming van Paul Verhoeven
6 reacties / 883 keer bekeken
Het zaadje voor feest van openbaringen wordt gelegd.
4 reacties / 616 keer bekeken
PinkStar Pictures bekijkt het project door een roze bril en is met een verse crew van heholebi's gestart met deel 4. Mochten jullie net zoveel plezier beleven bij het bekijken als wij bij het maken, zijn we zeer tevreden. Met je stem zijn we nog blijer.
7:59 / 65 reacties / 2019 keer bekeken
2 stemmen / 2 reacties / 703 keer bekeken
left one'
3 stemmen / 2 reacties / 713 keer bekeken
Ineke ontdekt bij toeval de ontrouw (Merel) en onderneemt stappen (andere versie van de bank, waarbij Remco ook met lege handen staat) Motivatie van het bod/verbrande brief.
5 reacties / 792 keer bekeken
Ineke roept Remco tot de orde. Wat zijn Wim en Nadja van plan? Remco laat Fred zien dat hij zich niet zomaar opzij laat letten.
3 reacties / 858 keer bekeken
Lieke trekt haar eigen plan.
0 reacties / 620 keer bekeken